валута Македоније : македонски денар ден

Македонија

македонски денар је валута у Македоније. Ознака за валуту македонски денар је MKD. Симбол ден се користи за валуту македонски денар. Валута македонски денар се састоји од 100 denari. Валутом MKD управља National Bank of the Republic of Macedonia.

Да ли сте знали:

Још информација: конвертор валута.

Курс македонски денар , валута Македоније

валута Македоније

flag MKD

Главне валуте

валута ISO 4217
евро EUR